Lezen of luisteren

Trauma vind je misschien heftig klinken, maar het is gewoon een Grieks woord (τραύμα) en het betekent ‘verwonding’. En net zo goed als ieder kind bij het leren lopen een knietje open schaaft, wat de Grieken dus fysiek trauma noemen, zo loopt ook ieder mens emotioneel trauma op. Ook in de eerste levensjaren. En dat is op te lossen. Hoe eerder hoe beter.

Zo begint de inleiding van het boek, waarmee ik meteen maar met de deur in huis val om het begrip trauma te vereenvoudigen. Hieronder nog een stukje dat daar op volgt:

Helaas wordt dat ons niet geleerd. Integendeel, we proberen het weg te stoppen en zo snel mogelijk te vergeten. Maar als je een klein wondje niet schoonmaakt dan gaat het etteren. Hetzelfde geldt voor wat wij psychotrauma noemen. Psyche (ψυχή) is het Griekse woord voor binnenste. De spijs, het binnenste in een kerststol, noemen de Grieken ook psyche.

Psychotrauma oplossen is dus ook een kwestie van schoon maken. Want voor je het weet heb je een diagnose en krijg je verdovende middelen. Of je gaat zelf aan de drugs of drank om niet meer te voelen wat je voelt. Maar deze omweg kost je jaren van je leven en vaak bakken met geld. Er is een snellere route. Je kunt er van af!

Download hier het begin van het boek; het voorwoord en de inleiding en het eerste hoofdstuk.  KLIK op het boek en lees de sneakpreview.

Of liever lekker luisteren?

Even de voetjes omhoog en lekker luisteren. Dat mag ook.

Sterker nog, dat moet!

Echt, het nemen van je rustmomenten is net zo belangrijk als hard werken en altijd maar doorkachelen. Rust nemen is voor velen van ons niet het allersterkste punt. Voor je het weet komen er gedachten op, herinneringen en dat soort zaken. Even lekker los laten.

Klik op de video en luister lekker naar hoe ik voorlees.


Een heerlijk boek dat lekker weg leest

[testimonial id=”197″]

[testimonial id=”205″]

[testimonial id=”206″]

Scroll naar boven